diumenge, 24 de gener del 2010

NIKE MALI (juliol de 2009)


Arreu del món el calçat és una part del vestuari que acostuma a tenir una curta vida perquè en tenir un continu contacte amb el terra, es desgasta ràpidament. A Mali, com a país en vies de desenvolupament, el calçat és especialment precari i massa costós pels baixos sous de la població. Així doncs, la major part d'infants caminen descalços, molts adults de classes populars caminen amb xancles de plàstic, els jugadors de futbol no professional juguen amb sandàlies de goma d'aquelles per banyar-se als rius. Potser són les dones adultes les que tenen més cura del vestuari i en dies assenyalats llueixen sabates més bones i treballades.


Aquesta foto va ésser feta als carrers de Djenné. Em va fer pensar en tot el luxe que significa poder lluir unes bones sabates per protegir el peu.

5 comentaris:

BITLLET DE TORNADA ha dit...

Tens tota la raó, Josep M., el calçat és fonamental i nosaltres, que solem anar ben calçats, no li donem importància. Al Perú vaig veure nens amb els peus encetats de jugar a futbol amb les típiques "ojotas" fetes de roda de pneumàtic.

haideé ha dit...

Quizá tendriamos que plantearnos dejar de usar muchas de las cosas que consideramos necesarias. En su momento no era por necesidad, sino más bien porque no se consideraban necesarios para caminar. Así se curtían los pies. ¿Qué corredor fue el que lo hizo descalzo? Era africano, me parece recordar...
En mi caso recuerdo aún cuando ibas creciendo y te recortaban por delante y por detrás los zapatos y alpargatas...
Somos nosotros los pobres. Y más aún pobres de espíritu que necesitamos siempre tener a otros como espejo para reconsiderar nuestras vidas... El consumismo... si, hasta la nevera puede ser superflua... de cuantas creencias nos tenemos que deshacer... Es mucho más feliz ese niño, seguro, que nosotros... ¿no te parece?
Un abrazo

Cris (V/N) ha dit...

Mare de deu.... un dia en vaig veure una d'imatge molt semblant, fetes les "sabates" amb dues ampolles de plàstic, d'aigua.... no recordo on les vaig veure, però em van impactar tant com aquesta.... Felicitats, un presa fantàstica.... Petons :)

Araceli Merino ha dit...

De cop se m'ha acudit que el tema de les sabates es podria estirar quasi com una manera de fer un retrat sociològic d'una cultura. Has tingut una bona idea.

Agus Giralt ha dit...

Genials les fotos, aquesta de Mali l'he trobat especialment colpidora.

Moltes gràcies per compartir-les