dimecres, 9 de setembre del 2009

XOC DE MENTALITATS (Mali, juliol de 2009)


Mentre el Jordi busca una perspectiva una mica creativa de les ruïnes de les antigues cases dels Tellem i dels primers dogon, dos infants de Teli se'l miren amb una curiositat una mica perplexe. Què coi fa aquest tubabu*? Quan vaig de viatge m'acostumo a fixar en l'actitud dels autòctons envers els costums dels turistes poc avessats al territori que visitem. En aquesta foto trobo que sintetitza força bé el xoc de mentalitats, la de l'oci absolut i la de la supervivència.


*Tubabu és un mot d'origen àrab que vol dir "blanc" i és així com la gent de Mali ens anomenen als europeus.

6 comentaris:

Cris (V/N) ha dit...

Doncs ja tens tota la raó, si.... Però segur que els hi agradaria més - si miressin cap abaix- tenir unes sabates com les del Jordi, que una càmera que "captura ànimes" no creus??? Bona foto, salutacions :)

BITLLET DE TORNADA ha dit...

Estic molt d'acord amb tu, em sembla que és molt important que ens vegem de tant en tant amb uns altres ulls. M'agraden molt les teves reflexions i les teves fotos. Fins una altra!

Araceli Merino ha dit...

Quina foto més maca. Aquests nens amb una expressió sincera, espontània de curiositat i sorpresa. Aquesta petita oda a la inocència, que és internacional, no te preu.

Nany ha dit...

que bonitas fotos éstas de Mali, que bonita experiencia… me gusta mucho la expresión de curiosidad de los niños!!

haideé ha dit...

Yo casi diría que la mirada de los niños está más llena de interés... intentando comprender, ciertamente, como tu bien dices. un poco perplejos...
Así que tabubu :) Interesante esto de las lenguas.
Pienso que ellos sacan mucho más partido que algunos de nosotros a lo que ven novedoso. Algunos se vendrán de su viaje sin recoger ni una sola de las costumbres de ellos integrándola en si mismos. Y pienso que muchos merecen la pena.
Muy buena imagen.
Un abrazo

Marta Contreras ha dit...

Jo també em miro encuriosida la cara que fa la gent, nens o qui sigui, a vegades fins i tot comenten, quan algú fa una foto de quelcom que ells tenen per normal o poc interessant.

Que en som de rarots els turistes :)